Pages

Saturday, May 22, 2010

Finally, JPA dah keluar!!!







Salam pemanis bicara….

       Disebabkan ada makhluk yg bername UMI ATIQAH kate aq ni suke mempromote segale mcm tawaran yg aq dpt, so, kali ni, aq just print screen w/o copy paste the contents. Ok. Puas hati, umi??!! Mwahahaha~

       Alhamdulillah rezeki dtg bergolek… kali ni JPA. But, as I’d said earlier, I’m gonna stick to YTN scholarship. YESSS!!! That’s it!! Kalau korang tanye, kenape tolak twrn JPA?? Ape yg best sgt psl YTN tuh?? Hmmm.. ade a list of reasons act. One of it, aq nak bergay dan bermanje dgn sirvishahlee di kyuem~ hak3 *ok shatap.

       Antara perkara2 yg aq consider; course, preparatory program, job, allowance (haha bongok), country, n etcetera2. alhamdulillah aq ade seorang umi n abah yg punye bnyk pengetahuan dlm bidang ni. Umi dpt opinions drpd member2 beliau di sekolah. Abah pulak, aq pon xtaw camne, ade ramai member drpd TNB, sime darby, JPA, petronas n segale mcm dato’ tan sri dan pelbagailah. Kenal dato’ khalid?? Dye salah seorang BOD TNB yg dah bersare dan juge kenal aq sbb abah slalu tanye psl YTN schlrshp kat dye… huhu~

       Tp… bile dpt taw ade member yg x bernasib baik walau dpt result stret a… ni mmg buat aq btol2 down gak r. Rezeki di tgn Allah. Mungkin Dia ade rancangan yg lebih baik utk korang. Snanye, SPM bukanlah segale-galenye. Even, ade senior yg kate prep course tu lebih pnting drpd degree *btol ke?.. aq pon rs camtu gak. Ye la.. kalu dpt result stret a campoq cam aq tp x dpt hidop kat luar sane wat ape kan…?


~da.... nazrinafifi~

5 comments:

SiLvEr_uMie said...

ngek r ko..asl x wat largest nme ak 2.hahhaha..kk congratz bdk genius.mmg lyk un ko ltk sgl twrn2 ko 2.blog ko an.haha.mr.lnx-ak-r..
erm.ad gk org yg sme ngn ak.ak un tolak gak.ak rse better dok um kot...kalu mara x sure lgi bley fly an.lgi2 ib..ssh sehh..

Farah Zayanah said...

aku benci la lagu kat blog kau. haha tu je nak cakap. salam.

nazrinafifi said...

umie; haha! lanx aq la en.. herm.. maybe UM yg terbaek utk ko...
farah; ceyhs!! ye la2, aq tuka la nnt. tu je nk ckp. wsalam

ezan sahizzah said...

"TIDAK AK CIPTAKAN MANUSIA DAN JIN KECUALI UTK BERIBADAH KEPADA AK"...
go anjang..budak nakal tp genius..
selamat bergay dgn lee..ak tunggu berita kyuem terbalik.. =)

@re_ZinT.T said...

siot, xckp kt aku dpt jpa, dh r tnb, jpa lak, sime darby. puas ati..haha, tp tension bg aku..dpt stu pun dh mbuk otak pkir..