Pages

Wednesday, June 16, 2010

#day2- tembikai, the ‘red kijang’

          Pagi itu, selasa 1 jun 2010, kami dibawa ke project site Ayah Ziz di Machang. Otw ke sana, kami lalu depan SMS Machang. Sejurus aku teringat psl HKSBP di Pasir Putih. Ape cer laa dak2 integomb kat sane ye?? Niat mmgla mem-buak2 nak pegi tengok juniors2 kat SCIPP, tp xtvt pack sgtla bhai… hadoyai~

          Mase ni musim buah timun (oghe kelate merujuk kpd tembikai laa..). lagi2 musim kemarau, mmg kompem manis thp menjilat jari la weyh. Kebetulan pulak aku tersinggah kat Projek Draja Kelantan di Machang (ladang tembikai). Pergh… ladang dye seluas mata memandang beb… uncle Ziz kate keluasan tnh ladang dye ade ar over 100++ ekar. Besar giler. And penuh dgn tembikai yg belum dikutip.

          Then, kami terus ke Pasir Mas. Sepanjang tepi jln sebelum masuk pekan Psr Mas mmg penoh ngan gerai jual timun ar… and guess what?? 50 sen sekilo dol!!! Kat KL nak dapat 99 sen pon susah… uncle Ziz ckp, disebabkan lambakan timun, peniaga just tutup timun2 tersebut dgn kain pd waktu mlm. Dahla xde pagar. Lebih style, kes kecurian sifar!!! Gempak sungguh….

          Mlm tu pulak, Kelantan dijadualkan berlawan dgn Perak di Stadium Kota Bahru (aku ckp psl piala FA). The moment watching football match at mamak stall or at home amidst ‘gilo2’ Kelantan supporters is in fact a great experience and memorable one. Not much can be described except gila, fanatic, menyimbah and retarded. Mwahahaha~

          Tengah2 seronok abes usha match tersebut, tibe2 je telinga kami menangkap ulasan si Shebby, “nampaknye, penyokong2 Kelantan pd mlm ini lebih berdisiplin…” cheysss, merah panas btol telinga aku lantas hati menyumpah2. ‘hek ele… Shebby nih mmg nak cari maut ke hape?? Nak perli agak2la sket bhai… kaw kesah hape kami nak jd penyokong fanatic. Gi mampos la org tue!!!’

          Last2, Kelantan mng gak 2-0. Hambek ko!! Org Perak jgn terase ek.. aku kutok si Shebby tu je… hua3. Ok bye~



projek yg khabarnya tdk membantu org melayu. ape daa....

2 comments:

dianfitria said...

salam. adoi, gila terliur laa baca post kali ni. HEHE

nazrinafifi said...

huk aloh,.. pape je la...