Pages

Wednesday, June 30, 2010

VERSUS dan TERASING


Salamullah ‘alaik,

          Familiar kan dgn 2 novel tersebut? Kalau tak, aku cadangkan why not you guys hit the MPH and get a grip on those. Menarik. Dlm entri kali ni, kurang appropriate rasanya kalau aku kasi sinopsisnya. Ye la.. kang tak saspens lak kan. Elok aku jadi komentar aje...

          Seeing the common underlying rationale is one of my strengths. Yes, and these ‘VERSUS’ and ‘TERASING’ themed on woman. Ya, wanita. Disebabkan wanita, lelaki yang dahulunya tersangatlah thiqah dlm ‘TERASING’ boleh terhumban ke dunia kehinaan (aku xboleh elaborate panjang sbb TERASINGku sudah dihadiahkan kpd Khairi yg kini sudah berada di USA). Juga disebabkan wanita, AO of Wrath, skater Brookland dlm VERSUS diketemukan hidayah Allah. He changed for good.

          Hlovate, mcm biasa. Merojakkan bahasa Melayu, bahasa pasar dan English dlm penulisan beliau. Taklah berat sgt mcm si Osman Awang tu kan. Same je mcm entri rojak yg aku buat nih… =.=' Hilal Asyraf pulak jage sket bahasa beliau. Cuma… mungkin kurang kepelbagaian deskripsi membuatkan rasa ‘bosan’ hinggap sekejap dlm kepala otak aku.

          Jiwang??? Ha’ah… lagi2 VERSUS. Naah.. I don’t give a damn sgtlah psl tuh.. mind if I share with u guys the definition of ‘baik’. Menurut Hlovate, ayat quran ade berbicara “masuklah kamu dlm islam secara kaaffah (holistic)”. Maaf, aku lupa surah dan ayat keberapa. Mudahnya, mcm ni ar.. seorang muannas yg cukup solatnya 5 waktu berjemaah, tapi lepak je pakai baju muslimah skali dgn jeans ketat lekat kat batang kaki; tu belum cukup ‘baik’ ok!!!

          VERSUS; sesuai utk dak2 yg amik economics studies, belajar di overseas (I’m soon-to-be), skaters (akulaa tuh!!), and anyone yg rase ingin berubah. Ermm.. tu jelah kot stakat ni. And, IZZATI!! Uridu SINERGI anda.. (pinjam2). p/s= maaflah jika aku ade terpoyo bagus sgt psl kesusasteraan Melayu aku. It was in my blood. Inherited from my mom. Kiranya bertaring jugaklahh kan.. ok, salam~

8 comments:

Nur Izzati Abdul Rahim said...

biddi versus-ka barduh. bile nk kasi?
ko lg mnggalakkn aq mmbaca versus.

anjang said...

bile? ntah. ko ttpkan tarikh ak bley gi intec but must b4 20/7 la...
kite share2..

Nur Izzati Abdul Rahim said...

isnin next week?5/7??sbb ari isnin excell9 brkumpul.bukak pose sme2.

FITRIAH said...

btw , org tgh bce versus jugak .

Nur Izzati Abdul Rahim said...

AO of Wrath?? bkn AO of Bronx ke???

nazrinafifi said...

silap2.. ngeh3~

Anonymous said...

Surah al-baqarah, juzu 2, ms 32. :)

nazrinafifi said...

thanx anonymous!!