Pages

Tuesday, June 1, 2010

YOUTH ‘10


KUALA LUMPUR 28 Mei 2010 (post kali ni format berita pulak)= Adik kpd sdr pengarang, Nizam Amiri baru pulang bermalam dari RMC, Sg. Besi. Jadi, abangnya yg prihatin ni bawakla beliau pergi jalan2 ke PWTC, tempat berlangsungnye program YOUTH ’10. release tension, kan adik? Abg tahu suasana RMC tu mcm lubuk neraka yg plg dalam, kan kan?? Haha.. gurau jerk…

       Disebabkan kami ni jarang solat Jumaat di Masjid Negara, jadi, gelagat manusia yg trdiri drpd pelbagai kaum, warna kulit dan usia agak membuka mata kami di sini. Kami pergila kat satu gerai ni sebelum solat Jumaat. Tekak haus dan tetibe rase nak minum cendol la pulakk. Adik aku pun pesanla… “cendol 2 bang!!”. Lantas dye pon kasi la tanpa mengujar sebarang pth prkataan mahupun reaksi. Setelah diamat-amati selama lebih kurang 10 minit, barulah aku tahu yg penjual cendol tu bukan setakat bisu, malah pekak pulakk tuh!! Hmmm.. aku terkagum sebentar.

       Usai solat, kami terus ke tempat yg dituju. Pergh… ramai giler siott. Baru hari jumaat, esok dgn lusa aku xtaw la ape jd nnt. Disebabkan kene beratur pnjang nak amik tiket, pukul 3 baru kami boleh masuk kat dlm. Masuk2 je tros jumpe Adrian ngan Shawn Khoo. Haih~ jadi duta Celcom plak mamat 2 ekor nih. Haha…

        Mmg banyak booth kat dlm tuh. Booth psl ternakan kambing jamnapari pon ade… tp bg aku, booth plg best ialah booth Youthsays. Booth ni jugak dianjurkan secara bersama oleh DBP. ‘Anda ckp 5 minit, kami bg RM50.’ Ha… nilah slogan utama booth ni. Dye wat dlm format bahas ala parlimen. Aku pon terase cam nak join dan nk kikis blk karat skil bahas aku. Tp xdpt la beb… punye ramai belia beratur menunggu giliran utk dptkan RM50… huhu~


       Time aq pegi kebetulan pulak hujan lebat. Jadi, band yg buat show mase tuh mmg tepat aku samekan dgn spender ar… hahah! Hambar dan loya… penonton sume lari takut basah. Pastu aku try freethrow basketball, usha futsal, fusbal and dance festival. Yg gerai2 bazaar2 tuh langsung aku x pegi. Haha… pegi mamposs!! Kami xsuke bazirkan duit utk beli bende yg silly milly dan x penting.

       Sebelum pulang, kami tibai pizza hut kat The Mall. Sampai je kat kaunter KTM Putra, aku pesan “kak, 2 tiket ke sbg jaya ye…” “ maafla dik,,, tren ke Klang rosak. Mungkin adik boleh try teksi ke bas ke..” adesss, otak aku ligat berfikir dan tibe2 munculla idea yg agak bernas. okla kak, 2 tiket ke KL Sentral ek”.

       Ha… part ni la yg aq rase nak kutok KTM cam aram nie… sampai je kat stesen KL Sentral, ade sorang pompuan buat pengumuman dlm tren “harap maaf. Tren ini akan menuju ke Klang. Penumpang yg ingin ke Seremban diminta keluar dan…”. Hatiku mmg mencarut2 la… ‘aik, td kate tren ke Klang rosak, skarang tren ni pegi Klang pulakk. Mmg ____(text missing)’

       Dgn memegang tiket yg tertera ‘Putra-KL Sentral’, aku dan adik aku wat muke dunno, toya je smpai la kami tibe di stesen Sbg Jaya. Mcm mane kami boleh lepas mesin pengimbas dan pengawal yg bertugas kat tepi tuh korang x perlu taw. Ape salahnye kitorang permainkan KTM… dah td KTM permainkan kitorang gak… kan?? Hua3, don’t try this at home…

~daaaaa…….~

4 comments:

MaskMania said...

hahaaa...shawn khoo jd duta celcom?hahaha..besela..mamat tu byk mulut..ho3

nazrinafifi said...

hhaha.. ko ckp ngan cermin ker??
aku rase ko tu lagilahh homaigod mcm murai hape ntah... ho3

maskmania said...

amboii..hahaha..aku cam murai?
sabor2...

nazrinafifi said...

ye lahh.. time intebiu mmg ko xleh nak duduk diam n zip mulut 2 ketat2 kan? haha!! gotcha~