Pages

Wednesday, September 15, 2010

Blissful Syawal…

Ikhlaskan hati pohon kemaafan leburlah dosa di tapak tangan lupakan segala silap dan salah… insan bersatu membina ummah…”

Assalamualaikum dan salam syawal. Happy belated aidilfitri diucapkan kpd blog tersayang. Ampun maaf dipinta sebab dah lama tak perbaharui entri2 engkau… lalala~

Alhamdulillah, ana selamat tiba di putra heights, subang jaya setelah berhari-hari beraya di Kelantan. Agak terkilan jugak sebenarnya sebab hajat tidak berkesampaian untuk bertemu sahabat2 yg ke timur tengah buat kali terakhir di KLIA. Apa boleh buat… flight airasia yg aku naiki terdelay ntah berapa minit.. ciss!! Xpalah, len kali boleh jumpa la naa~

Sbenaqnya, bnyk mende lg yg ak nk story. Muhasabah syawal… terjumpe secare xsengaje sedare mare yg selame ni kenal sbg member shj (sumpah kebetulan), suasana raye di UK klate.. dan mcm2 lg.. but, memandangkan mood xde + kepenatan capek banget, alhasil xterdaye lah beta mengerahkan kudrat mengupdate blog ini.. aiseyh~

Papehal pon, saya, Nazrin Afifi, hamba pacal yg hina, ingin memohon maaf kpd sesiapa shj yg mengenali diri ini kalau ade ter-over berleter, dan sebarang khilaf dalam hablum minannas kita… sekian~ eh eh cop cop, sebelum tu, patik nk kopipes sket sms2 yg patik terima scr bertalu2. *bukan apa… wat penoh je inbox enset aku. Nk delete, syg la pulak… so, ak abadikan kat blog ini ajolah…

‘Aslkm wrm kkwn ky, Selamat Hari Raya, maaf zhr n batin..Smga dizinknNya istiqamah amal2 d Ramadhan inshallah’ –anas pauzi

‘Be thankful for the simple things in life.. appreciate the fact that we are still here to celebrate this year’s raya. Cherish the lessons of Ramadan, n take them with us wherever we may go. Salam aidilfitri, straight from the heart..’ –sirvi

‘Ramadan hadir penuh barakah, penuh rahmat kurnia ar-rahman, hari lebaran kita berserah, penuh kemaafan dari insan. Selamat Hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin.’ –wazien rumaizi

‘salam ‘alaikum. Minal aidiin wal faaiziin. Kullu ‘aam wa antum bikhair. Taqabalallahu minna wa minkum. Selamat hari raya ‘id al-fitr. Ana mohon maaf atas segala dosa yang berlaku dalam hablu minannas kita’ –hijaz

‘eid Mubarak ya akhi! Mogo convo madrasah Ramadan pd 1 syawal ini menjadi permulaan baru ke arah jannah ;D slmt hari raya maaf zahir batin!’ –khalil imran

‘pelita dipasang sebagai perhiasan, ketupat rendang menjadi santapan, selamat hari raya saya ucapkan, segala salah silap harap dimaafkan =)’ –fikri badrulhisham

‘Selamat hari raya. Maaf zahir, batin, dsb’ –luqman YT

‘salam! Selamat hari raya aidilfitri! Maaf zahir dan batin. Semoga ukhuwah kita berkekalan sehingga ke akhir hayat biidznillah. =)’ –shauqi soberi

‘Hi!! =) juz wanna wish u slmt hari raya, maaf zahir n buttin, may u enjoy dis raye like nvr b4, shabu cocaine n everythin ecstacy, dis were da very ingredient 4 a very splendid raye, but dun 4get me!! I’ll make it even more superb! Bubye! To all integombian, luv ya freaks!’ –syazrul syafiq @iron

‘Kita adalah sahabat sejati.. aku ketupat, kau rendangnya! Aku mercun, kau apinya! Aku kuih, kau penghiasnya! Aku dpt duit raye, kau pula PEMBERINYA =). Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin. We still friends, how far we go, we still one!’ –daniel zikri

‘salam aidilfitri maaf zahir batin. Sory kalo ade trbwat slah, trbebel, terover reactin, trshashul, dll.. zero-zero taw. Don’t noti2 dis raye tau. Psnn ini dibawe khas drpd; afiq zharif hussin’

‘selamat hari raya pembuka sapa, maaf coz ucap awal pula, bukan excited atau teruja, Cuma dah agak nanti ‘line’ mesti buzy gila… mase tu makipun xguna, celcom maxis digi semuanya sama, sbg pengguna bijak, xyah tunggu hari raya bru nk ucap, ucap skrgpn boleh pe! Selamat hari raya maaf zahir dan batin, 2pun lau ade batin ekk.. 0-0 erk..’ –afiqah zamani

‘taqabalallah minna wa minkum. Ampun sgala slp slh. Thnx lot coz byk bntu ako taon y pnoh cbrn ni. Duet raye ako jgn lupe. Wink3 =)’ –ain amir

‘bunga cempaka harum kasturi, mekar sekuntum d tgh laman, saya menyusun sepuluh jari, salah dn slp harap dimaafkan. Tumbuh melur d tnh Kedah, bersilang kuini di tepian rokan, hari raya mengikat ukhuwah, salam aidilfitri saya ucapkan. EID MUBARAK!! =)’ –amir zulhaqeem

‘salam eidul fitri buat saudaraku. Semoga Allah merahmatimu sepanjang tahun.. kullu aamin wa antum bikhair!’ –hazman baharom

‘slmt hari rye, maaf zahir dan batin. Terutamenye batin.. hari raye hari mulia, mak zufar buat kuih, kalau buat open haus, sile le ajak ye’ –azim@meng

‘Jubair bin unfair r.a berkata; apabila pra shbt rasulullah saw brtemu ssma mereka pd hari raya, mreka saling mengucpkan; taqabbalallah minna wa minkum (moga2 allah menerima amalan kami & kamu) ibnu hajar, sheikh nasiruddin. Salam aidilfitri’ –izzati rahim

‘b4 aidil fitri dtg, b4 takbir bgema, b4 operator bz, b4 msg asyik pending, b4 kdt abis, ingin kuucapkan nminal aidil wal faaiziin. Mohon maaf dan salam lebaran.’ –ain

3 comments:

nurainamir said...

msj ako pon ada..adeyh~

Anonymous said...

iron man punye mesej memang =.=' (Y)

syaz said...

woit anonymous, kutok msg raye ak lak....