Pages

Sunday, February 6, 2011

oghe cino rayo, melayu pulok main bede

lihat batang pokok kelapa itu.

assalamualaikum dan salam 1 khilafah...
kpd sesiapa yg x paham title post ini, meh aku translate utk korang. x payah susah2 guna google translator. bak kata senpai aizuddin; "elehh,, guna google, jiran belakang rumah aku pon boleh buat."
baik. transalasinya (luq yg bg kosa kata ini) seperti ini;

'orang cina beraya, melayu pula yang main mercun'

anda setuju?
kalau tak nak setuju pun...xpe.
sebab kalau aku kata, 'orang cina sambut CNY, melayu pulak yg sibuk balik kampung'
korang mesti langsung x dapek nak deny kan3...? wahaaa~
inilah yang dikatakan, 1 Malaysia!! yezzaa...

GONG XI FA CAI!!!


"ala nazrin.. yang kau letak gamba medan selera buluh kubu ni apesal? cliche sungguh la..."
alah, lantak aku la ni kan belog aku...persetankan.
jhadi.. post kali ni ada isu promosi sedikit ye...
kepada sesaper yang berhasrat melancong ke Kelantan...
atau paling terok pon, nak beristerikan/bersuamikan orang Kelantan yang sudah memang terkenal sweet,
edisi jalan2 cari makan anda tidak akan ada kehidupan (baca; life) jika anda tidak bertandang ke medan selera buluh kubu di kota bharu...
eh kat mane?
belakang mall Pantai Timur.. ala.. yang dekat2 bangunan TNB itu lah..

tak tahu jugak? sila tanya Inche Google...=.=


*kalau anda ingin ke Pantai Mek Mas sebagai destinasi astrofoto, lalu terus ikut medan selera ini hingga ke sekolah zainab 2. then, susur jalan pcb sampai ke pantai. minta ampun ye kalian sebab xde hasil shots from the program realiti menjejak bintang di mek mas, sebab my family and I end up melencong ke medan selera ini. something came up. duhhh~


foto futsal ini di Lundang, Kota Bharu.
sek2 jate anok branok pakak doh nok main bola pagi tuh... pergh best.
puah gi jajak court kat Kutan, kito pom gi laa sini.. 
mugo court di tal tujoh denga salor tu penuh doh tu gak...
jhadi, kalau anda2 semua risau jika tiada kemudahan pusat futsal di Kelantan,
anda sememangnya tersilap.
memang lah di sini tidak sebesar spt sports planet di subang jaya,
mahupun court futsal di Kota Damansara,
tetapi i can assure you the hospitality offered by the local is simply superb.
what to expect? lepas main, boleh terus tibai nasi kerabu skali dengan air teh stokin kot... woha!

sek gedebe pasir mah. jange cari pasa.. mapuh kerah ccokeng kakre..

seperti biasa, selepas berfutsal, racing dijuarai abe da hok naik avanza...
eh racing? mende mu ni nazrin..?
yes, kalau anda semua mahu tahu, highway (highway la sangat...) from kubang kerian to ghetok (baca; jambatan) pasir mas memang sgt heaven, terutamanya pada pukul 4 pagi.
satu bende je yg aku pelik, cc avanza cuma 1.5 je kot...
tapi abe da boleh mng jugak... ciss3!!! *walhal meter dh nk dekat 200 km/h dah..
demmit. haha

p/s; kalau ada part2 slanga yg x faham tu, sila angkat tangan ye...!

6 comments:

$afuan $abri said...

~ *tak mau ngaku angkat tangan* ~ :P

hg slalu post entri tengah² pagi buta eh?

Nina Mazlan said...

oh mula2 igt bede tu bedak =.=

eh jap2, org kelantan sweet?oh.tu sgt tipu.cth:afiq anuar sweet?ngeh3 :P

fifi said...

safuan; tak. aku tetibe terbangun. :P

erna; saya bagitahu ustaz chong!!!!ayooo ernaa~~

Nur Izzati Abdul Rahim said...

pantai mek mas tu yg on da way nk g kb dr pcb eh? dkt area pulau besar ke?

nazrinafifi said...

ha'ah.. eh tapi x jugak. die trperosok kat ceruk mane ntah.. muara sg. kelantan. dr jln pcb tuh, ade simpang ke kanan, pastu telusurlah dikau dlm hutan trsebut..
*peace

Nur Izzati Abdul Rahim said...

oh2.tao2.pantai tu best.