Pages

Tuesday, February 1, 2011

program limited edition...VIP shj!!

“eh apesal pulak tak boleh…kau kata aku dah menang.”
“memang la dah menang, tapi tak boleh jugak… tak boleh tak boleh tak boleh…”
“Malaysia Boleh, takkan aku tak boleh…” <--- sengal
“inche, kalau nak tebus jugak, inche kena downpayment dulu la…”
“hoh? Pulak… berapa?” *mula berasa tertipu-tipu Tipah.

Eh. Fullstop.
Sori aku salah bagi cerita la.. yang betul macam ni…

"eh apesal pulak tak boleh?? Ana dah mangat ni…”
“ye…ana tau anta dah mangat…tapi..tak boleh…anta tak sama level…”
“I don’t understand what’re u talking about…weyy, apesal tak boleh… bukankah islam itu agama yang mudah?”
“memang la… tapi tak boleh ikut jugak…”
“nak ikut nak ikut nak ikut…kenapa tak boleh ikut..?”
“kan haritu diorang dah cakap…anta kena pegi !@#$ dulu… baru boleh ikut…”
“apa anta ingat ana tak cukup tarbiah ke..??!!” *ah sudahh…
“eh, bukan macam tu… tapi…”

          Oh. Aku tak tahu korang faham atau tidak situasi/reality yang berlaku sebenarnya…tapi… aku kesian dengan manusia2 yang bermentaliti kotor serta rendah tahap kerak Bumi kelapan tersebut. Apa heh ada pada exclusivity? Tak kisah la ESQ ke…MLM ke…scoreA ke…Brainstorm pekejadah ke…hatta ISK ke…apabila berlaku ketidaksamarataan pemikiran, aku rasa kasihan kat diorang… ye la…di’brainwash’ sebegitu sekali sehingga ketidakmatangan menguasai minda. 
          
Kalau ditanya…

“eh awak… kongsilah sedikit apa yg awak dapat tadi…mcm best je program tuh.”
“eh tak boleh!!! Tak boleh tak boleh tak boleh!!!”
“erk? Awak kedekut ilmu sgt ni pahal?!!”
“bukan kedekut…ini amanah!!! Aku dah janji…kalau kau nak tahu jugak, kau kena ikut sekali…”
“apa kebengong alasan~”
“takde la… kalau kau join program tuh, besides dpt ilmu agama… kau juga boleh bantu ekonomi umat islam…haa.”

Kesian kesian… ish ish ish~

Tak sangka ye… masyarakat kita masih di takuk lama…
Apa boleh buat… apabila jalan dakwah disukarkan oleh mereka yang kononnya golongan ‘professional’ ini…

Heh. Wadefish la…air liuq je brsembur…last2 apa yg kau dpt? Stigma negative MASYARAKAT AWAM (MA) ada la…!!!


*oh sebelum terlupa, dlm kes memperturun ilmu mempertahankan diri spt silat, muay, gerak n etc, exclusivity perlu wujud ye… ini cerita lain, belakang kira. Eh? Haaa…

*I’m off to mek mas, Kelantan, meeting the old boys of astronomers. And not to forget, this year’s theme; ASTROPHOTOGRAPHY. Be there. Seriously… kalau umi bagi lah…=.=

5 comments:

Nina Mazlan said...

haa,agak suka dgn entri ni.klu nak sharing tu,sharing jelah.xpayah nak susah2kan benda tu.haish~~

btw,aku baru tau tahap kesengalan kau lepas kau jadik mc aritu =.=

ezan sahizzah said...

ala..aPA susah..ko join je la program tu..if program tu bagus utk iman, go on je la..if x, tinggalkan..ak pun kadang2 pelik jugak dgn org yg main 'sirr' ni..haha..selamat berjuang di medan dakwah!

ezan sahizzah said...

ala..aPA susah..ko join je la program tu..if program tu bagus utk iman, go on je la..if x, tinggalkan..ak pun kadang2 pelik jugak dgn org yg main 'sirr' ni..haha..selamat berjuang di medan dakwah!

zameer.zaihan said...

ohhhh yeeahhh.

nazrinafifi said...

erna; itu cuma coincidence okayy..
ezan; yes, thanks sahabat!! aku mmg sedang berjuang..tp agak terflabbergasted dgn golongan2 yg mcm ni.. aaaa dush dush dush!!
zameer; anda hype semacam knape?