Pages

Sunday, March 6, 2011

Ef.si.ar 2011




          Salam pembuka bicara, belilah minyak kelapa dara (hoh. Amik kau pantun dua kerat…haha).

Haritu ade sorang budak ni approach aku..dia tanya.. “weh ang pasaipa dah lama x hapdet belog..?”. aku pun pandang la kiri, pandang kanan…xde orang lain dah… sah dia tanya aku *senyum kecil. Aku pun jawabla.. “…..errr……”. eh tak tak, aku x reply apa-apa. Aku terus lari jauhkan diri.<---sengal.

                Setelah penat berlari, jejari runcingku menari-nari, tapi nasib baik tak pakai sari… eh? Arakian, terdetiklah di hati, rasa nak stori mori, pasal ef.si.ar yg aku hadiri. (weyh!!!baru aku perasan mode pantun dah tukar naik gear 1 kerat…)

                Ok dah. Ni dah parah. Serious talk pulak lahh! Alhamdulillah Allah telah kurniakan aku peluang mengikuti program ef.si.ar di IIS (klik klik!), Setiawangsa. Setengah jam gak arh dari rumah aku..and korang imagine aku drive pergi balik start awal pagi sampai maghrib for 2 consecutive days. Pancit wooo~ (bukan tayar!). plus duit tol lagi… apesal la Malaysia ade tol… hehh.

ade budak intec, um, usm, usim(kowt..), n lain2.

                Input yg aku dapat? Alhamdulillah banyak… Perspektif trhadap muallaf dan non-muslim? Berubah 360 darjah la… islam warisan @ pilihan? I choose second… berbaloi ke yuran penyertaan? Err… that.. Drop the case.. wahaha~ and the rest is history… :)

                Best kowt kalau asyik kena islah aje kan..? sort of fertilizer for ur sup ayam untuk roh (baca; chicken soup for the soul), no? but then I realize there’s something that u can give to the society btw… even to convey an ayat is sort of flabbergasting to u, why not to choose dakwah bil hal? *woohoo.. currently I’m improving on this.. and its kinda real hard though.. haiz~





signboard depan sekolah SBT, i suppose?

hohh! yg ni kalau kantoi ngan coki mampos aku... wahaha~

                *aasif jiddan lau ada gambar yg xde kene-mengena…hhaha. Honestly, I’m a lil bit high on street photography that day. I’m not doing public assassination, kan? B) and ohh, do check out my fb for more pictures. till then...

9 comments:

siti aeishah said...

salam
iis actually pe ye??
prog cmne je senanya?
-??-

rjen ang p prog cmni.bgos2..
:)

Anonymous said...

weyh asl best2 prgram ko..jles gile..

Nisa said...

weyh, aku kenai penceramah tu. seingat aku laa, name dia ade 'syah' kan? hee... anyway, rajen gilak kau!!! bagus2...

apies said...

yes it is hard tough.tpi slow2 pon xpe

Anonymous said...

:O

Nina Mazlan said...

aku rasa baru jek baca status seseorg yg cakap dia xnak update blog da sampai AS =.=

afifi said...

erna; AS tu stands for ari sabtu... wahaha!!
apiz; mende yg hard..?

Nur Izzati Abdul Rahim said...

la..kok sikit isi psl IIS nyer?
mumkin cite lebih skit?
kami ni jauh dr tanah air trcinta, xdak pluang nk g prgrm gitu.

afifi said...

sori kawan2, masa mencemburui aku la.. tp insyaAllah kalau ada masa, aku share2 la ek...