Pages

Sunday, February 26, 2012

dah tak belasan jang oi


Having dinner with family at home, with umi’s special recipe of nasi arab gulai kambing, and abah cracking some jokes, and my siblings jadi tukang gelak. Then, having a walk together to the mosque as maghrib adhan is making a call and filling some heart’s contentment by listening to pengajian kitab hikam. Whoa now seriously, what else can be better than this…? Subhanallah wa bihamdih, subhanallahil azim...

So here I am, in Subang Jaya, far away from ‘that’ college, updating yet again another blogpost for reasons uncertain. 3 minggu tak balik rumah rasa macam lama gilaaaaaa... (dan ini pun belum lagi uni life.. =.=). First week pergi KTJ sebab ada festival nasyid, second week ada Arabic fellowship trip ke muzium, third week ada friendly basketball di notts uni semenyih (which happens pagi tadi) and next week taktau la ada event apa pulak… @.@

I was like, betul ke aku nak amik CIE Alevel bulan 5 nanti? Haiz~

--------------------------------

“entering 20 in accord to Gregorian years...
to those who wished (esp family members), Allah yujzikumul kher katheer kaman.
'twas a double-degree day for me indeed; of getting wiser and of vp post freedom. thanks a bunch vp-mate 
Khadijah AJ, dear boss Mohammad Hijaz, and the one who let me borrowed his laptop r8 now Safuan Sabri... =D”

Oh well, the aforementioned fb status of mine did summed up of what’s happening Khamis lepas, except for the part ‘of getting wiser’ I guess.. wihihi~

Entah kenapa tahun ni aku macam banyak tersakitkan hati orang. Apabila ujian datang bertimpa-timpa dan akal aku pun dah macam bidan baru first time nak sambut baby, hati orang lain pula yang aku sakiti. Kalian, maafkan aku… TT_TT

That Allah is the most Merciful, family is the greatest strength that I have. and even though umi & abah macam susah nak comprehend my stories-of-aduan-sort, nasihat dan bebelan itu tak pernah lekang dari bibir mereka. Baso dio doh oghe tuo2 Klate dop…? =’)

Secondly, my guiding companions. =)

Nak dijadikan cerita, masa muslimin dan muslimat Muscom (baru dan lama) sedang bermesyuarat di surau, tiba-tiba berlaku kejutan budaya (culture shock). Pada ketika itu, aku tidak pernah menyangka bahawa surau al-saad akan bergema dengan nyanyian ‘selamat hari jadi’.  Kek dibawa keluar. Semua mata memandang aku, Aslam dan Anip. Berderau darah ke muka dan secara tidak langsung aku mengalami moderate tachycardia... haha. Bila masa entah diorang keluar beli kek secret recipe? Cehhh. And kepada tukang nyanyi, thanks aa.

Hari itu aku menginjak 20. Dan hari itu juga aku join kelab SiR (Seniors in Retirement). Sudah setahun kupikul bebanan ini, also with the fact that the ‘bebanan’ was only an official title. Secara tidak rasminya, sudah tentulah pangkat da’ie itu dibawa mati. Suatu peringatan kepada seniors yang membaca blog ini, harap maklum.

Sekian saja.


#ankle recovery: 80%. InsyaAllah minggu depan aku boleh kembali mengganas di atas court. Tak sangka shooting accuracy pun is badly affected…hmmm =|

4 comments:

$afuan $abri said...

ohhhhh... dah lama aku stalk kau, kau takdak kat court, haha

belated bsday :D

SyifaIlyani said...

Oh, sudah tua anda.

Norain Ishak said...

err how come kau tahu word tachycardia ni?haha.aku first year medic, baru tahu term tu.hehe.

biasa2kan lah jarang balik rumah ye.aku dah 6 bulan tak balik rumah ni.duk la kat ky tu lama2, nanti rindu ky baru tahu rasenye.

anyway,slamat hari lahir.semoga b'jaya dunia akhirat.

fifi said...

kak rain; cena tau word tachycardia? haha oh well, i once aim to be a doctor...