Pages

Sunday, April 15, 2012

Naik Broga ; berwudhu' dan pakai selipar jepun


Excuse me for the random post title, ahax!
I shall write in length later, but not this time
that laziness occupied me (hence explained my randomness).

Now may i ask,
what criterion separates the line between a scrapbook and a photo album?
if the question is inapprehensible, then i might ask further;
'what differentiates flickr, photobucket, and fotopages?'

got knocked?
or the thoughts aren't just there?
well i rest my case.... =)
but maybe...
my move to FotograFIFI could give a clue to the question. hihi.
and whether you agree to disagree with the premise,
or begging to differ some opinions point out by others,
both scrapbook and photo album upholds the same idea
that a picture does tell us thousand words within.

jadi, kepada insan2 di luar sana yang masih belum faham,
visi fotografi adalah untuk mendapatkan makna yang tersirat,
bukan semata-mata kerana imej tu cantik atau tak.
(jenuh gila aku nak explain kat orang pasal menatang ni arghh!!!)

umpamanya...
anda tidak perlu mengejar
darjah sri tri buana manjakani chula sakti 
yang membawa gelaran imam khalifah agong gayong
untuk menjadi khalifah.
cukup sekadar menjadi diri sendiri,
mencari makna dalam kejadian duniawi dan ukhrawi.

erghh... baik, banyak sangat dah ni merepek.
post kali ni insyaAllah simple2 je.
nak tunjuk snippets of Broga trip tempoh hari
(at least nak tunjuk laa yg kitorang tak jeles ponn x dpt ikut abg Adam Effendy naik Broga, hua3).


ha tu diaa main catur di puncak bukit

sedutan rakaman video; agenda sebenar.

poser kkakah nih...

beliau lagi. with a gentle touch on lalangs, perhaps?

macam biasa, gambar2 yg lain ada dlm page aku lahh...


#sepurnama je lagi nak exam A-levels ni. Doakan kejayaan kami semua!!
# ha memang terbaikk. housetrip time angin sumatera membadai melaka. semoga selamat semuanya.

2 comments:

Mohamad Aiman Mat Zaki said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

insya'allah cemerlang.... "all the best bak kata cikgu saidah"...