Pages

Thursday, November 1, 2012

Mari berlatih kecek 2

          Assalamualaikum adik kakok. Guano tu sihat blako kow? kalu ado hok deme selesemo, ingat2 la pese doktor make ubat keno perabih, ikut timing molep2, pahtu jange make ikut dea deh… hehe. Kawe loni alhamdulillah baru lepah hinggo selesemo. Kalu oghe putih sini dio sebut 'freshers flu'. Pelik gop, padahal sebulae lebih doh aku dok ssini, haha.

Mako adik kakok kito keno la ingat pese Nabi; maso sihat sebelum maso sakit. Maso kito sihat walapiat buleh hungga naik turun tanggo, jange lupo bersyukur ke Tuhe. Mako tahmid tu keno la sebut sokmo. Saloh satu caro nok tunjuk raso syukur kita ialah denge menggunakae anggota tubuh bade hok sihat ke jale mulio… =)

Err… nok crito gapo eh? Ohh, haritu rama la jugok oghe tanyo apo perasaae berayo di perantaue. Perasaae dio…. hmmmm tok tau lah nok royak ggano…. Raso mace ado bendo hok tok buat lagi, sebab tahun2 lepah kawe ajk gerbae ssurau drumoh. Skalo lepah smaye, oghe hok jo bowok nge asoh pisau2 abah. Oghe hok jo wak ttelanjae lembu2. Oghe hok jo bawok keto tolok hatar tulae2 hok nok keno mesin.

Tapi tahun ni, lepah habih smaye rayo, takdok pisau hok keno asoh, takdok keto tolok, takdok sup gearbox, and hok paling petim takdok family nok jjupo rama2. Frankly, raso kosong gituww. Wuwuwuwu~

Skype tu pulok kalu buleh tokse tutup, haha. Skali skype sebelum tido (lepas subuh Malaysia), pahtu skali lagi lepah oghe bangun smaye subuh (lepah zuhur Malaysia lebih kure). Hok bestnyo ado blako anok branok drumoh!! (hok tok kelik Klate la obviously). Umi, abah , la, yaya, miri, che nah, ayoh imran, irham, iffat, kakak ainil, afiqah, ayoh ma, che ni, adam, anis, amar, ayoh du, mok, abe cik, abe teh, kak ngah, abe iqbal, kak nana semuo ado!! merioh sunggoh.

Mujo rama jugop Malaysians ssini. Esokkae, hari sabtu tu ado 'rewang'. Bunyi kaba rama postgrades wak ngekkoh ssini. Gula kambing meme mantap ahh tobak royak. Maybe sebab oghe hok jo blend bawae…? ahah. Allahuakbar allahuakbar allahuakbar walillahilhamd. =)

        Secaro peribadi, erti pengorbanae bagi oghe untuk tahun ni sudoh tok samo lagi denga hok tahun2 lepah (ayat bapak lah nak bajetnya -.-). Seperti katonyo sasterawae negaro Abdullah Hussain dale novel 'Imam'; Berlainan tempat tegak, berlainan barang yg nampak. Kita tak nampak kerana kita tidak tegak di tempat tegaknya. Haa nampak? =P

Lain oghe, lain peel. Kadae2 tu ado jugok oghe hok tok napok bahwo tepak tegok dio doh bruboh. Eh pehe ko? Sastera do'oh kae takut tok pehe gapo satu pulok haha. In simple words, sometimes there are people who would not just acclimatised themselves with the surrounding bi'ahs. Mogo2 kito tok tergolong dale golongae oghe hok hanyut and rugi.

Aite, till then you alls (hancur grammar). Oh wait, mesti ado oghe hok tertanyo-tanyo "eh budok ni bue tobi'at kow post blog dale bahaso Sanskrit?". Ahaks. Sebenanyo post ni ialah post keduo ambo dale segmen 'Maghi berlatih kecek'. Tidok lah ambo biso mano, beranok pon di kolupo jah, tapi mugo ni blog ambo, mako suko hati ambo laa nok wak post lagu2 mano ponggg, hahahhaa.

ps; oh hari ni oghe putih sambut hari halloween. so demo ni paka baju pelik2 laa. hok ttino takdok kijo lain, kalu buleh nok napok blako-lako aurat hok ado (?). jadi apo bezo kakah2 halloween ning denga baju 'islamic fashion festival' kesukaae kak moh? takdok bezo. duo-duo samo hantu.

basikal tua. rindu kelantan. kredit; sini

2 comments:

Cik Ila said...

Demo ni mmg bermastautin di klate ko?hahahah

nazrinafifi said...

dok. tapi acak jugok kelik klate hahaha. ambo duk di putra heights, subang jaya. =)